¿Què tan seguit haig de canviar el meu raspall dental?

¿Què tan seguit haig de canviar el meu raspall dental?

La majoria dels odontòlegs estan d’acord que el raspall de dents s’ha de canviar cada 3 mesos. Estudis han demostrat que després de 3 mesos d’ús regular, un raspall és menys efectiu per a remoure la placa de les dents i de les genives, en comparació amb un raspall nou. Les truges perden resistència i per consegüent efectivitat per a arribar a les àrees difícils d’aconseguir al voltant de les dents.

També és important canviar el raspall de dents després d’un refredat, gripa o infecció bucal o de gola, pel fet que els gèrmens poden amagar-se en les truges del raspall i reactivar la infecció. Encara si no ha estat malalt, els fongs i bacteris es poden desenvolupar en les truges del raspall – una altra raó per a canviar el raspall regularment.