Escàner intraoral: El futur de l’odontologia digital ja està en Centre Dental Baget

Escáner intraoral

La inversió en tecnologies d’alta innovació és una prioritat en el Centri Dental Baget. Els millors resultats s’obtenen amb una bona formació dels professionals sanitaris, un tracte personalitzat a cada pacient unit a la tecnologia més avançada.

L’odontologia és una de les especialitats on més ha avançat la tecnologia digital i l’escàner intraoral ha suposat el pas definitiu per a tancar el cercle d’aquesta revolució digital en la clínica dental.

¿Què és l’escàner intraoral?

Abans de començar qualsevol tractament necessitem fer un estudi que ens permeti conèixer l’estat actual de la boca.

L’escàner intraoral pren imatges digitals del pacient, perquè puguem analitzar la seva dentadura i planificar els tractaments.

Amb el nou escàner intraoral podem prendre uns registres de la boca del pacient sense la incomoditat de les pastes que provoquen nàusees i sensació d’ofec. A més s’aconsegueix més precisió en el registre i com a conseqüència un millor ajust de tots els treballs.

Amb aquest nou procediment es prenen mesures per a realitzar pròtesis sobre dents, sobre implants, fèrules de descàrrega per a casos de bruxisme i ortodòncia invisible.

A més, la presa de mesures es realitza en temps real, per la qual cosa podem fer una lectura dels resultats en la mateixa consulta i mostrar al pacient d’una manera molt realista l’estat de la seva boca i els tractaments més efectius.

L’escaneig és tan ràpid que es poden veure les imatges en color i 3D de les dents i genives del pacient en temps real, en la pròpia pantalla, conforme s’està explorant la seva boca amb el dispositiu. Gràcies al realisme i la precisió de les imatges en 3D en color resulta senzill distingir amb precisió tota l’estructura dental (les seves lesions, restauracions, teixits…).

Avantatges de l’escàner intraoral

  • És mes còmode: el pacient gana molt en comoditat perquè li evitem tenir durant diversos minuts un motlle de silicona a l’interior de la seva boca esperant que forgi.
  • Representació en temps real. Més ràpid: La presa de la mostra es realitza en uns minuts (maxil·lar superior i inferior). L’anàlisi immediata del model digital per a valorar la seva qualitat es pot fer durant la mateixa exploració o immediatament després.
  • És més precís: l’escaneig digital és molt més exacte que el mètode antic de presa de registres amb silicona i manté sempre la mateixa qualitat original.
  • Representació en color real: Gràcies a la representació del color real es poden apreciar aspectes com el to de les dents o la textura de la geniva. Per tant, es pot, per exemple, analitzar fàcilment els canvis de la geniva o canvis en el color de les dents amb els models digitals.
  • És més interactiu: El pacient podrà anar veient en la pantalla de l’escàner tota la informació sobre la planificació del tractament i podrà dialogar i preguntar-nos qualsevol dubte que li sorgeixi.
  • Fàcil repetició: És rar, però si necessita repetir l’exploració amb l’escàner pot repetir-se de manera molt ràpida. No és necessari tornar a preparar les pastes, barrejar-les, aplicar-les i esperar que assequin.
  • Repetició selectiva: Al contrari del que passa amb la presa de mostres amb impressió convencional. Es poden repetir mostrejos de zones seleccionades, si aquesta ha sortit moguda o es vol posar l’accent en algun detall. El procés per a la presa de mostres convencional seria la repetició de tot el procés amb el cost de material, el temps i la paciència que això suposa.
  • Fàcil desinfecció: Els escàners intraorals són fàcils de desinfectar i esterilitzar. També existeixen fundes de plàstic d’un sol ús per a un sol ús.
  • Seguiment virtual: Al contrari del que passa amb les mostres tradicionals, moltes anàlisis intraorals com els moviments de dents, rotacions o recessions de les genives poden ser fàcilment visibles usant models digitals i comparant els resultats anteriors amb els actuals.
  • Possibilitat de fusió: Les dades digitals poden ser fàcilment vinculats a altres conjunts de dades, com les exploracions facials o les imatges tridimensionals de raigs X. Això afegeix una nova dimensió als diagnòstics i la planificació dels tractaments.

Amb la digitalització de la consulta s’aconsegueix rapidesa, però evidentment, no es tracta només de guanyar en rapidesa, sinó millorar en qualitat de resultat , el major assoliment aconseguit amb l’escàner intraoral. En rebutjar-se els motlles i fer-se els dissenys a partir dels arxius en 3D que proporciona l’escanejat, es descarten errors i el resultat final és òptim, sense necessitat de tractaments invasius.